donderdag 1 maart 2012

Ik Heb Dyslexie, Nou En !

Ik Zal Je Versteld Doen Staan

Er zijn veel boeken over dyslexie in geschreven taal. Dit is een boek met een overzichtelijke uitleg over wat dyslexie kan inhouden. Ik heb dyslexie, nou en maakt de vertaalslag van theorie naar praktijk.Dit prentenboek vertelt het verhaal van een aantal kinderen met dyslexie en de verschillende uitdagingen waarvoor ze staan.

Het schildert op overzichtelijke wijze wat dyslexie kan inhouden; waar kinderen (of volwassenen) met dyslexie tegenaan kunnen lopen. Steeds verheldert een tekening het geschrevene in een oogopslag. Voor de ouder en/of verzorger, of voor de leerkracht is er steeds een tip. Deze tips gaan over het omgaan met dyslexie en geven uitleg of bevatten een oefening.

'Ik heb dyslexie, nou en !' is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders en/of verzorgers.

Dit prentenboek gaat over dyslexie. Aan de hand van telkens een ander kind, vijftien in totaal, wordt uitgelegd wat dyslexie inhoudt en waar je allemaal tegenaan kunt lopen. Het is vooral bedoeld als (h)erkenning, maar zeker ook om met dyslectische kinderen in gesprek te komen.

Op elke rechterbladzijde staat voor het kind een kort verhaaltje in enige regels en in een groot lettertype. Daaronder is telkens een, goed bij de tekst aansluitende, vrij grote dynamische kleurentekening opgenomen. Op elke linkerbladzijde staat in een kleine letter voor de begeleidende volwassene een tip die met dit verhaaltje samenhangt. Door deze opzet is deze uitgave duidelijk gestructureerd en heel overzichtelijk.

De schrijfster is pedagoog en heeft zelf een zoon met dyslexie. Voor kinderen vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, begeleid door hun ouders en/of verzorgers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten